Inspiratie

Wat is duurzame inzetbaarheid? Wat levert het op? En hoe kun je gezond en prettig blijven werken tot aan je pensioen? Bekijk de filmpjes op deze pagina en u krijgt antwoord.

Met 10 filmpjes inspireren we u om samen te zorgen voor een fijne en gezonde werkomgeving. Als werkgever kunt u sturing geven. Als werknemer kunt u zelf de regie pakken. Vanaf 7 januari verschijnt iedere week een nieuw filmpje over o.a.:

  • wat is duurzame inzetbaarheid precies?
  • hoe voer je goede gesprekken?
  • wat is er mogelijk als je fysieke problemen hebt?
  • wat is er mogelijk als je carrière wilt maken?
  • hoe kunnen werkgever, opdrachtgever en werknemer fijn samenwerken?
  • hoe kun je op locatie slimmer werken om fysieke problemen te voorkomen?
  • hoe bewaak je duurzame inzetbaarheid bij contractwisseling?

Bekijk ook de informatie bij ieder filmpje. U kunt bijvoorbeeld een flyer downloaden, hulp vragen of inschrijven voor een webinar. Om samen met andere werkgevers en werknemers ervaringen te delen.
Veel kijkplezier en kom in actie!

 

Week 2/10: Een goed gesprek

Wilt u ook een Goed Gesprek voeren? Klik hier en download de flyer (pdf).
Tot oktober 2021 is subsidie beschikbaar voor een Goed Gesprek. Kijk hier hoe u die subsidie aanvraagt: www.ras.nl/goedgesprek

Wilt u meer informatie én ervaringen horen of delen? Meld u dan aan voor het webinar ‘Subsidiemogelijkheden duurzame inzetbaarheid’ op 11 maart 2021. Schrijf u in via onderstaande knop.

Ja, ik wil me inschrijven

 

Week 1/10: Wat is duurzame inzetbaarheid en wat levert het op?

U kunt ook meedoen aan het webinar ‘Subsidiemogelijkheden duurzame inzetbaarheid’ op 11 maart 2021. Schrijf u in via onderstaande knop.

Ja, ik wil me inschrijven

 

Aankondiging

 

Ter introductie

Wilt u meer informatie over gezond en met plezier blijven werken tot aan het pensioen? Klik hier!

 

 


Meer informatie over de totstandkoming van deze filmcampagne:
In de CAO van de schoonmaak- en glazenwassersbranche zijn afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid: gezond, veilig en met plezier je pensioen halen. Doel van de afspraken is dat de werknemer regie neemt over zijn eigen duurzame inzetbaarheid. De werkgever kan hem of haar daarbij helpen. Maar hoe kunnen werkgevers dat doen? En hoe krijgt de werknemer eigen regie?

Ter inspiratie is voor hen een filmserie gemaakt. In 10 korte filmpjes leggen werkgevers en werknemers, experts en coaches uit wat duurzame inzetbaarheid is. Wat het oplevert. Wat je kunt doen om gezond en met plezier te blijven werken. En hoe je zelf de regie over jouw eigen inzetbaarheid kunt nemen.

Door en voor werkgevers en werknemers
Aan de filmpjes hebben werkgevers en werknemers uit de schoonmaak- en glazenwassersbranche meegewerkt. Ook experts, coaches en trainers hebben hieraan een bijdrage geleverd. Het resultaat is een krachtige filmserie die bijdraagt aan een gezonde, veilige en plezierige werkomgeving.

De filmcampagne maakt onderdeel uit van het project Arbeidsmobiliteit van de RAS en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Unie.