50.000ste schoonmaker opgeleid!

12 January 2017

Het 50.000ste diploma voor een schoonmaakopleiding is op de valreep van 2016 behaald. ‘Complimenten voor al die schoonmaakmedewerkers die hun kansen benutten om zich verder te ontwikkelen en te professionaliseren in hun vak’, aldus Marianne Neuteboom, directeur Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (RAS).

Het 50.000ste diploma van het RAS-Examenbureau is op 22 december 2016 behaald. Op de laatste examendag in 2016 deden ruim 110 kandidaten examen voor diverse basisvakopleidingen. Het 50.000ste diploma is gevallen in een groep van schoonmakers van Asito die de Basisvakopleiding perron- en stationsreiniging op Centraal Station Amsterdam volgden. Zij ontvangen op 20 januari a.s. hun diploma.

Zeer belangrijk
Sociale partners in de schoonmaak vinden het zeer belangrijk dat er voor alle werknemers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche een vakopleiding is, gericht op hun werkzaamheden. Investeren in schoonmaakopleidingen is een ontwikkeling die de professionaliteit en ontwikkelkansen van de schoonmaakmedewerkers ten goede komt.

Meeste diploma’s
De afgelopen jaren zijn de meeste diploma’s uitgereikt aan werknemers die het examen hebben behaald voor de basisvakopleiding algemene schoonmaak (eventueel met aanvullende module). Het RAS-Examenbureau startte in 2009 met de examinering van deze opleiding.

Het opleidingsgebouw, en daarmee de examens, zijn de afgelopen jaren gemoderniseerd door de RAS. Dit is zo goed als afgerond. Neuteboom: ’ Er staat nu een model met een aantal basisvakopleidingen en aanvullende modules. Allen bedoeld om de schoonmaakmedewerkers te helpen professionaliseren in hun vak.’