Arbocatalogus lichamelijke belasting

03 May 2022

Schoonmaakwerk is zwaar werk. En veel schoonmaakwerk wordt ongemerkt op een ongezonde manier gedaan. Gewoon omdat het makkelijk is of omdat we het al jaren zo doen. Maar ondertussen werkt deze manier van werken verzuim en arbeidstekort in de hand.

Vandaar dat in de laatste Arbocatalogus veel aandacht is voor een gezondere lichamelijke belasting. Voor een aantal veel voorkomende schoonmaakhandelingen is nu vastgelegd hoe je deze het beste kunt doen. Om dit goed te laten zien zijn er korte instructievideo’s gemaakt.  Hierin worden de handelingen duidelijk voorgedaan. Verder wordt aangegeven welke hulpmiddelen en materialen erbij nodig zijn. De filmpjes staan in de RAS app en op elkedagweer.nl.

Werknemers en werkgevers hebben er belang bij dat ons werk zo gezond mogelijk wordt gedaan. Het vermindert ziekteverzuim en maakt de branche professioneler en aantrekkelijker. Bekijk daarom de video’s en deel ze met je collega’s!

In de Arbocatalogus kun je lezen welke afspraken er nog meer gemaakt zijn over lichamelijke belasting en het voorkomen van overbelasting.