Een goed gesprek –┬áBeter communiceren bij problemen op de werkvloer

Soms loopt het niet lekker op de werkvloer. Er zijn regelmatig klachten over samenwerking en werkdruk. Er ontstaat verschil van mening en het ziekteverzuim loopt op. Als manager of teamleider wil je dan de problemen snel bespreekbaar te maken. Want je wilt dat je medewerkers betrokken blijven bij hun werk. Zeker in de huidige, krappe arbeidsmarkt.

Praten helpt! Met goed gestructureerde gesprekken kun je de problemen beter te lijf gaan. Bovendien krijg je een beter beeld van de werkvloer. En kom je sneller tot oplossingen die voor iedereen werken.

Goed communiceren op de werkvloer is niet iedereen gegeven. Maar iedereen kan het leren en er beter in worden. Met als resultaat dat medewerkers weer gemotiveerd raken en het ziekteverzuim naar beneden gaat. Ontdek het zelf. Via de RAS kun je gebruik maken van een gespreksleider/coach die je helpt met het verbeteren van de onderlinge communicatie.

Samen maak je een plan, organiseer en begeleid je gespreksgroepen. De gesprekken gaan over wat er speelt op de werkvloer, over flexibiliteit, collegialiteit of openheid in jouw team(s). Je leert elkaar beter kennen en begrijpen. En daardoor verbetert de werksfeer meestal snel.

De kosten van de begeleiding worden helemaal door RAS vergoed. In deze regeling mogen maximaal 3 groepen per bedrijf meedoen. Het is dus belangrijk om samen met je coach eerst groepen en doelen te bepalen. De subsidie voor deze regeling wordt verstrekt door MDIEU. Toekenning gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Kijk hier voor meer informatie over dit onderwerp, de subsidieaanvraag of hulp bij het kiezen van de juiste coach. Of neem gerust contact op met Geert Meijerink, adviseur bij de RAS via g.meijerink@ras.nl of 06-31948484.

Bekijk deze website als

Deze website maakt gebruik van cookies.