Nieuws
6 juni 2023

Eerder stoppen of minder werken

Aanvragen voor 2024 nu al mogelijk!

Omdat schoonmaken fysiek zwaar werk is hebben we twee regelingen waarmee werknemers eerder kunnen stoppen met werken of minder kunnen gaan werken. Werknemers (en hun werkgevers) die volgens onze gegevens aan de voorwaarden voldoen, hebben van de RAS een brief ontvangen.

 

Eerder stoppen met werken (ESMW)

Werknemers die twee jaar of minder voor hun AOW-leeftijd zitten, al 10 jaar in de branche werken en momenteel voor minimaal 20 uur per week werkzaam zijn, kunnen eerder stoppen met werken. De RAS betaalt de uitkering aan de werknemer.

Ben je werknemer en voldoe je aan de voorwaarden, dan kun je bij de RAS een aanvraag doen.

Dit kan nu ook voor werknemers die 65 jaar worden in 2024!

Meer informatie

 

Minder gaan werken (Generatiepact)

Werknemers die drie jaar of minder voor hun AOW-leeftijd zitten, al 10 jaar in de branche werken en die nu minimaal 32 uur per week bij één werkgever werkzaam zijn, kunnen tot 20% minder gaan werken. Dit tegen 95% van het loon, waarover volledig pensioen wordt opgebouwd.

De werkgever kan de RAS om een tegemoetkoming in kosten vragen.

Dit kan nu ook voor werknemers die 64 jaar worden in 2024!

Meer informatie

 

Rekenvoorbeelden en gratis financieel advies

Is het onduidelijk wat de financiële gevolgen zijn? Kijk dan op ras.nl/esmw voor rekenvoorbeelden. Ook kan een werknemer gebruik maken van een financieel adviseur. Deze zet alles duidelijk op een rijtje. Dit advies is persoonlijk en vertrouwelijk. De kosten zijn voor de RAS.

 

Meer vragen?

Meer informatie staat op ras.nl/esmw. Of neem contact op met de RAS-helpdesk: 073-6200469. De helpdesk is bereikbaar op dinsdagochtend van 09.30 tot 13.00 uur en op donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Bekijk deze website als

Deze website maakt gebruik van cookies.