Nieuws
21 februari 2023

Help mee met het onderzoek ‘kort verzuim’

De schoonmaak- en glazenwassersbranche heeft te maken met een relatief hoog ziekteverzuim. Sociale partners in de branche willen daarom werken aan een branche-brede aanpak voor kort verzuim. Dit is verzuim tot maximaal 7 dagen. Voor een juiste aanpak is het nodig om inzicht hebben in het korte verzuim. Goede cijfers hierover ontbreken tot nu toe in de branche. Daarom laat de RAS nu een onderzoek uitvoeren. Bureau Bartels voert dit onderzoek uit.

Voor een goed onderzoek hebben we jouw hulp nodig. Want jíj kunt de vragen uit het onderzoek beantwoorden.

Er zijn twee vragenlijsten gemaakt: één vragenlijst voor werkgevers en één vragenlijst voor werknemers.

De vragenlijst voor werkgevers staat al een tijd online. Maar ook de medewerking van jouw bedrijf is van groot belang!

Klik hier om door te gaan naar de vragenlijst (werkgevers)

 

De vragenlijst voor werknemers is nieuw. Ook hierbij hebben we jouw medewerking nodig. Leg de vragenlijst aan jouw werknemers voor en vraag of ze de vragen willen beantwoorden. De vragenlijst kan ingevuld worden in de talen Nederlands, Engels, Spaans, Turks en Arabisch. Dit hebben we gedaan om meer respons te krijgen.

Klik hier om door te gaan naar de vragenlijst (werknemers)

 

Het invullen kost naar verwachting tussen de 5 en 15 minuten, afhankelijk van de hoeveelheid verzuimgegevens. De gegevens moeten in één keer worden ingevuld (tussentijds stoppen en opslaan is niet mogelijk). Voor het starten raden we daarom aan om wat tijd te reserveren voor het invullen en verzuimgegevens alvast bij de hand te houden.

Het kan zijn dat jij jouw verzuimcijfers apart registreert voor elk van de bedrijfsonderdelen. Het is daarom ook mogelijk om de cijfers per bedrijfsonderdeel aan te leveren. Op die manier krijgen we beter zicht op eventuele verschillen in verzuim tussen bedrijven/bedrijfsonderdelen. Het is wel belangrijk om dit binnen het bedrijf goed af te stemmen. Dat voorkomt dat de cijfers dubbel worden aangeleverd.

Vragen?
Neem voor vragen over de vragenlijst contact op met Sigrid Zeeman (sigrid.zeeman@brtls.nl) of Paulien Pakkert (paulien.pakkert@brtls.nl) van Bureau Bartels.

Neem voor vragen over de achtergrond van het onderzoek contact op met Lilian Willekers van de RAS (l.willekers@ras.nl).

 

Bekijk deze website als

Deze website maakt gebruik van cookies.