Huidige Cao Schoonmaak- en glazenwassersbranche verlengd tot 1 januari 2022

08 April 2021

 

Onderhandelingen voor nieuwe Cao starten in oktober 2021

Zoals al eerder is bericht, zijn de onderhandelingen over de nieuwe Cao in de schoonmaak en glazenwassersbranche uitgesteld. Die afspraak hebben de werkgevers en vakbonden gemaakt. Schoonmakend Nederland, FNV en CNV gaan ervan uit dat zij in het najaar (vanaf oktober) weer met elkaar aan de fysieke onderhandelingstafel kunnen gaan zitten om per 1 januari 2022 een nieuwe CAO te hebben.

 

Wat betekent dit concreet?

De huidige Cao loopt af in juli 2021, maar wordt met een half jaar ongewijzigd verlengd. De Cao blijft algemeen verbindend verklaard. Dit geeft duidelijkheid en zekerheid over toepassing van de Cao tot 1 januari 2022.

 

Loon

Werknemers krijgen op 1 juni gewoon de loonsverhoging van 1,5% en in december een eindejaarsuitkering van 4,2%.

 

Eerder stoppen met Werken

Werknemers hebben nu de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken. Ook deze regeling wordt verlengd: medewerkers houden daarmee de mogelijkheid als je 1 jaar voor AOW-leeftijd bent, geheel, of gedeeltelijk, te stoppen met werken. De werknemer ontvangt dan tot de AOW-leeftijd een uitkering via de RAS voor de uren die hij/zij niet meer werkt. Ook is afgesproken dat deze uitkering op 1 januari 2022 wordt geïndexeerd. Voor meer informatie over de regeling Eerder Stoppen met Werken, zie: https://www.ras.nl/eerder-stoppen-met-werken-aanvragen-nu-mogelijk/

 

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, dan kun je terecht bij:
Renate Bos (FNV), Jan Kampherbeek (CNV) of Jeroen Veldboer (Schoonmakend Nederland)