In gesprek over een levensloopbestendige loopbaan

Met elkaar en met de medewerkers

 

Levensloopbestendige loopbaan, een term die steeds vaker terug komt. Maar wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld en waarom is het zo belangrijk?

Werken aan een levensloopbestendige loopbaan begint bij bewustzijn. Dit bewustzijn groeit vooral door “het gesprek” hierover aan te gaan. Het gesprek met jezelf, het gesprek met je collega’s en het gesprek met en tussen de medewerkers. Het gesprek biedt inzicht en uitzicht op wat voor iemand belangrijk is om gezond, plezierig en goed te blijven werken.

Tijdens deze interactieve workshop laat Natascha van Schaardenburgh (Adviseur Duurzame Inzetbaarheid, Bureau VolZin) de deelnemers kennismaken met de levensloopbestendige loopbaan en het belang ervan. Dit doet ze onder andere aan de hand van het Huis van Werkvermogen.

Ook gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over de levensloopbestendige loopbaan binnen de schoonmaakbranche. De praktische en speelse tools die daarbij ingezet worden zijn tevens werkvormen die ook op de werkvloer bruikbaar zijn om het gesprek aan te gaan.

Als afronding van de workshop zal Eefje Brul (beleidsmedewerker RAS) toelichten welke instrumenten via de RAS ingezet en gefinancierd kunnen worden rondom dit en andere onderwerpen rondom Duurzame Inzetbaarheid.

 

Datum: donderdag 18 februari 2021
Tijd: 11.00 – 12.30 uur
Webinar: Microsoft Teams
Voor wie: Leidinggevenden, HR medewerkers, Schoonmakers, Directie