Interview: Chatten met een vertrouwenspersoon

01 June 2021

“Je hoeft niet alles te pikken”

Margriet Maris (58) is één van de vier vertrouwenspersonen bij de chatfunctie op elkedagweer.nl. Elke dinsdag en donderdag zit ze van 17.00 tot 19.00 uur klaar om te chatten met medewerkers die te maken hebben met ongewenst gedrag. Margriet woont samen in Rotterdam en heeft een studerende dochter.

“Ongewenst gedrag op de werkvloer komt helaas regelmatig voor. Dit kan van alles zijn: van pesterijtjes of discriminatie tot seksuele intimidatie of agressie. Denk aan een bozige, kleinerende leidinggevende, bijvoorbeeld, die altijd tegen je schreeuwt of je uitscheldt. Een team dat jou dag in dag uit buitensluit en achter je rug om over je praat. Een mannelijke collega die keer op keer seksueel getinte opmerkingen maakt of jou als vrouw betast. Dat is allemaal niet oké. Dat hoef je ook niet te accepteren. Medewerkers denken vaak dat het erbij hoort, of dat het aan hen ligt. Ze staan dan niet sterk genoeg in hun schoenen om te zeggen dat ze het niet accepteren. Natuurlijk is dat lastig en iedereen vindt het spannend om het bespreekbaar te maken. Want wie neem je in vertrouwen? En wat zijn dan de gevolgen?

Toch raad ik medewerkers echt aan om erover te praten. Blijf er niet te lang mee rondlopen. Het is het niet waard om met buikpijn naar je werk te gaan of er ’s nachts door wakker te liggen. Ongewenst gedrag zorgt voor veel stress, wat weer kan leiden tot lichamelijke klachten. Kortom, het heeft veel impact. En het ongewenste gedrag stopt helaas niet vanzelf.

Wil je liever (nog) geen contact met een van ons opnemen, neem dan een collega in vertrouwen – iemand met wie je goed kunt opschieten. Of iemand uit je omgeving aan wie je kunt vragen of het eigenlijk wel normaal is wat jou op het werk overkomt. En zie jij als medewerker iets gebeuren met een collega wat niet goed voelt of waar je een naar gevoel van krijgt? Neem het dan op voor je collega. Door de ander erop aan te spreken of naar de leidinggevende te stappen.

Tot slot mijn tip voor leidinggevenden: geef het goede voorbeeld. Behandel je medewerkers zoals je zelf behandeld wil worden. Laat je regelmatig zien op de werkvloer, vraag eens een-op een aan je medewerker hoe het gaat en doe niet mee met kwetsende grappen. Ook al is een grap niet zo bedoeld, iemand kan het wel als kwetsend ervaren. Als leidinggevende ben jij immers verantwoordelijk voor een gezonde werksfeer. Waar collega’s goed kunnen samenwerken en respectvol met elkaar omgaan. Daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij. ”