Koningin Máxima bij toekenning 1.000ste taaltraject

09 April 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima is op woensdagochtend 23 april aanwezig bij de toekenning van het 1.000ste taaltraject aan medewerkers van Hago Zorg werkzaam in het Erasmus MC in Rotterdam. De schoonmakers hebben hun taaltraject versneld afgerond en krijgen in aanwezigheid van Koningin Máxima hun certificaat in het ziekenhuis uitgereikt.

De taaltrajecten zijn een initiatief van de stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen in de Schoonmaak- en glazenwassersbranche (stichting RAS), opgericht door de sociale partners in de schoonmaaksector.

De sector kent meer dan honderd nationaliteiten onder haar werknemers. Door laaggeletterdheid en een geringe beheersing van de Nederlandse taal is het voor een deel van deze werknemers moeilijk om een vakopleiding te volgen en een startkwalificatie te behalen. Om dit te bevorderen biedt de RAS werknemers de mogelijkheid de Nederlandse taal te leren.

De eerste taaltrajecten zijn medio 2013 gestart. Het 1.000ste traject werd in december toegekend en wordt op 23 april uitgereikt. Inmiddels zijn al ruim 1.300 taaltrajecten gestart.

ras-20140423_foto-1