Subsidie voor ontwikkeladvies 45+

04 april 2019

Hoe blijf ik tot mijn pensioen gezond aan het werk?

Werknemers van 45 jaar of ouder kunnen kosteloos loopbaanadvies krijgen. Er is subsidie beschikbaar van de overheid. Samen met een loopbaanadviseur kunnen werknemers nadenken over hoe zij gezond aan het werk kunnen blijven tot aan de pensioenleeftijd. Ook kunnen ze bespreken wat ze nog meer zouden willen en kunnen in hun werk en loopbaan.

 

Contact opnemen met loopbaanadviseur

Werknemers mogen zelf een loopbaanadviseur kiezen. De werkgever kan hier bij helpen. De loopbaanadviseur vraagt de subsidie aan. Werknemers kunnen bijvoorbeeld contact opnemen met James loopbaan.
Binnen de subsidieregeling is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor het geven van een training loopbaanadvies voor leidinggevenden van schoonmakers.
De volgende subsidies zijn mogelijk:

  • Maximaal € 600 voor een ontwikkelingstraject voor schoonmakers
  • Maximaal € 300 voor een training ter ontwikkeling van een leidinggevende van schoonmakers (individueel traject)
  • Maximaal € 900 voor een training ter ontwikkeling van 3 – 10 leidinggevenden van schoonmakers.

 

Voorwaarden

Enkele voorwaarden van de regeling:

  • De werknemer moet in loondienst zijn en minimaal 12 uur per week werken. Het loopbaanadvies is niet voor 45-plussers die werkloos zijn, wegens ziekte niet meer werken, of al onder een ontslag/reorganisatie regeling vallen.
  • De werknemer kan in aanmerking komen voor deze regeling door zelf contact op te nemen met een loopbaancoach die aan de eisen voldoet (Klik hier en zie artikel 3)

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de subsidieregeling, klik hier.

Er zijn flyers beschikbaar om werknemers te informeren: