Nieuws
27 juli 2023

Maak gebruik van de gesprekscoaches van de RAS – voor betere communicatie op de werkvloer

Sinds september 2022 hebben diverse schoonmaakbedrijven, met gebruik van MDIEU-subsidie, een gesprekscoach ingeschakeld om gesprekken op de werkvloer te begeleiden.

Door met elkaar het gesprek aan te gaan leer je elkaar kennen, maar je leert ook van elkaar. Je komt samen op ideeën en je pakt gezamenlijk de problemen aan. Door betere onderlinge communicatie ontstaat er meer betrokkenheid en meer werkplezier, wat weer leidt tot hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim.

Afgelopen jaar gingen teams van schoonmakers en leidinggevenden met elkaar in gesprek over:

  • Teamconflicten op een locatie
  • Hoe pakken we het werk met elkaar op na een contractwisseling?
  • Hoe creëren we met elkaar een veilige en prettige werkomgeving?
  • Hoe stemmen we het werk beter op elkaar af? – invoering dagstart
  • Hoe verbeteren we de onderlinge communicatie?

Op een goede manier het gesprek met elkaar aangaan kun je leren. Maak gebruik van elkaars kennis en vaardigheden. En maak daarbij gebruik van een gesprekscoach van de RAS; die kan je ondersteunen in het begeleiden van de groepsgesprekken.

Heb je een probleem in je organisatie, kan op een bepaalde locatie de communicatie beter, is er binnenkort in je organisatie sprake van contractwisseling of heb je het contract weten te behouden, maar wil je met het nieuwe contract overstappen naar een nieuwe werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact op met Geert Meijerink van de RAS, via 06-31 94 84 48 of g.meijerink@ras.nl. Hij helpt graag met jouw inventarisatie en legt het contact met een gesprekscoach van de RAS.

Lees hier meer:

https://www.ras.nl/werkgevers/werknemers/goed-gesprek/

Bekijk deze website als

Deze website maakt gebruik van cookies.