NL leert door: gratis ontwikkeladvies en scholingstrajecten voor iedereen

10 August 2020

NL leert door: gratis ontwikkeladvies en scholingstrajecten voor iedereen
Het werk verandert. Het wordt digitaler, meer op afstand en er zijn zelfs banen die verdwijnen, zeker nu. Herkenbaar? Dan is het gratis loopbaanadvies van NL leert door interessant voor jou. Je krijgt de mogelijkheid om gratis ontwikkeladvies aan te vragen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Dat kan als je nu een baan hebt, maar ook als je op zoek bent naar werk. De overheid stelt hier geld voor beschikbaar. Een loopbaanadviseur kijkt met jou wat jouw kansen en mogelijkheden zijn op de huidige arbeidsmarkt. Natuurlijk sluiten die aan op jouw ervaring en wensen. Voor vragen over omscholing kun je ook bij de loopbaanadviseur terecht.

 

Gratis scholingstrajecten
In het najaar kun je een gratis (online) scholingstraject volgen. Je kunt hierbij kiezen voor een kortdurende cursus, vakgerichte bijscholing, vakgerichte module of oriëntatie op omscholing. Dit is een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Ook handig: de subsidieaanvraag voor loopbaanadvies en scholingskosten wordt gedaan door de adviseur of opleider. Je hoeft dus geen geld voor te schieten.

 

Voor iedereen
Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van de regeling NL leert door. Wil jij gratis loopbaanadvies of (bij)scholing? Ga voor meer informatie naar: hoewerktnederland.nl. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met James loopbaan.

 

Over NL leert door
De regeling NL leert door is onderdeel van het tweede noodpakket vanwege de coronacrisis. Maak je als schoonmaak- of glazenwassersbedrijf gebruik van NOW 2.0? Attendeer je werknemers dan op NL leert door. Werkgevers die de NOW 2.0-regeling aanvragen, zijn namelijk verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen. NL leert door is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

Duurzame inzetbaarheid
Wil je werknemers stimuleren om te werken aan hun duurzame inzetbaarheid? Kijk dan ook eens naar het project Arbeidsmobiliteit van de RAS. Er is informatie beschikbaar voor leidinggevenden om hen te helpen hoe zij met hun werknemers in gesprek kunnen gaan over duurzame inzetbaarheid. Ook hier zijn er mogelijkheden voor loopbaanadvies en omscholing. Kijk op onze website voor meer informatie. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door ESF subsidie.