Geschil of bezwaarBezwaar

Je hebt  de uitslag van je examen gehad en je wilt graag weten waarom je  precies afgewezen of geslaagd bent. Je kunt dan een toelichting vragen op je uitslag. Dit kan door te mailen naar rasexamens@ras.nl. Doe dit altijd eerst voordat je een klacht indient! 

Het kan zijn dat je het vervolgens niet eens bent met de uitslag van het examen. Je dient dan eerst een klacht in via het klachtenformulier op https://ras-examen.nl/meldings-en-klachtenregeling.  

Van het RAS-Examenbureau krijg je binnen 14 dagen een reactie. Dit kan dan tot de gewenste oplossing leiden. Het kan zijn dat je het niet met de uitspraak eens bent en verdere stappen wilt nemen. Je kunt dan een bezwaar tegen je uitslag indienen.   

Een bezwaar kun je indienen bij de Commissie van Beroep van het RAS-Examenbureau. Dit kan tot maximaal 3 maanden na het ontstaan van het bezwaar. Een verzoek tot een beroep dien je schriftelijk in. Het adres is: Commissie van Beroep RAS, Postbus 2216, 5052 CE, ’s-Hertogenbosch. De kosten voor het indienen van een bezwaar bedragen € 35,-.