RAS-Examenbureau

Het RAS-Examenbureau neemt examens af voor algemeen schoonmaakonderhoud, specialistisch schoonmaakonderhoud en leidinggevenden. Het aanmelden van kandidaten kan op de website van het RAS-Examenbureau: www.ras-examen.nl. Hier staan de verschillende examens vermeld en is meer informatie te vinden over de examenonderdelen, locatie-eisen en examenprijzen.

Wat houdt het examen in?

Alle examens worden afgenomen op basis van vastgestelde eind- en toetstermen. De werkgever mag zelf bepalen hoe werknemers opgeleid worden voor hun examen. Bijvoorbeeld door een interne opleiding, of via een opleidingsinstituut. De RAS geeft daar geen regels voor. De opleiding wordt afgesloten met een examen bij het RAS-Examenbureau. Met het examen kan een branche erkend diploma worden behaald.

De examens zijn praktijkexamens. Kandidaten moeten in staat zijn de gevraagde  werkzaamheden uit te voeren. Er wordt ook mondeling een aantal theorievragen gesteld.

De examinatoren van het RAS-Examenbureau komen uit de schoonmaakpraktijk. Zij zijn opgeleid om de eind- en toetstermen te toetsen bij de kandidaten. Waar examinatoren aan moeten voldoen is terug te vinden in: de Aanstellingscriteria examinatoren en Hoe wordt men RAS-examinator.

Wie kan examen doen?

Het RAS-Examenbureau neemt examens af voor werknemers die onder de CAO in het schoonmaak- en glazenwassersbedrijf vallen. Als de werknemer geslaagd is voor het examen, kan de werkgever een bijdrage in de opleidings- en verletkosten ontvangen (zie: ras-bijdragen).

Ook werknemers die niet onder de CAO vallen kunnen, tegen betaling, examen doen bij het RAS-Examenbureau. De examenprijzen staan op www.ras-examen.nl.

Per vandaag:

gediplomeerde schoonmakers
via het RAS-Examenbureau

Contactgegevens

RAS-Examenbureau

Telefoon 077 – 751 6280
Fax 077 – 751 6299

E-mail: info@ras-examen.nl

KvK-nummer 17240409
ras-examen.nl