Opleidingen sectorplan: opleiders bekend

20 February 2015

In het Sectorplan zijn opleidingen opgenomen gericht op vergroting van de inzetbaarheid van medewerkers. Dit is mogelijk door sectorgelden van de overheid en de aanvullende RAS bijdrage. De RAS heeft vier opleidingen via een offerteprocedure gegund aan zes opleidingsinstituten. Zij zullen als preferred supplier deze opleidingen met subsidie tot 1 juni 2016 mogen uitvoeren.

Opleidingen en opleidingsinstituten

Het aanbod geldt voor de volgende opleidingen bij de onderstaande preferred suppliers:

  • Handyman. De opleiding is gegund aan het ROC van Amsterdam. In het kader van het Sectorplan kunnen maximaal 30 medewerkers worden geschoold.
  • Lichte catering en Verzorgende taken. De uitvoering van de opleiding is gegund aan Bureau HTM. Er kunnen maximaal 50 medewerkers worden geschoold.
  • Hospitality. De uitvoering van de opleiding is gegund aan de opleiders: Gastvrijheid in Bedrijf, SVS en UL-Team. Er kunnen maximaal 600 medewerkers worden opgeleid.
  • De Basisopleiding Direct Leidinggevenden. De opleiding is gegund aan Boertien Vergouwen Overduin (BVO), Bureau HTM,SVS en Ubiquist.

Subsidie

Per opleiding zijn door de RAS maximale subsidiebedragen vastgesteld. Prijzen en aanpak van dezelfde opleiding kan per opleider verschillen. Alle opleidingen voldoen aan de door de RAS vastgestelde eind- en toets- termen. Meer informatie staat 24 februari onder de knop Opleidingen.