RAS reikt 25.000ste diploma Basisvakopleiding uit

19 June 2014

Het 25.000ste diploma Basisvakopleiding algemene schoonmaak is door de RAS op 18 juni jl. uitgereikt aan Danielle Lohuis, schoonmaakster bij Adrie Reerink B.V. in Enschede. Lohuis behaalde haar diploma via een open inschrijving bij opleider SVS.

news_25000ste-diploma

Naast Lohuis, behaalden ook schoonmaaksters van Cantorclin Schoonmaak en Veldhuis Schoonmaakbedrijf B.V. hun diploma Basisvakopleiding. Allen via een open inschrijving bij opleider SVS. Door open inschrijvingen is het ook voor bedrijven met weinig personeel mogelijk om hun medewerkers een Basisvakopleiding te laten volgen in de buurt van hun werk. Datzelfde geldt voor schoonmaakmedewerkers op kleine(re) objecten.

Iedereen een vakopleiding

Opleiders stellen vaak een minimum aantal deelnemers verplicht. Door samen in te schrijven is het voor iedereen mogelijk om een vakopleiding te volgen. Een goede ontwikkeling volgens de heer A. Reerink, directeur van het gelijknamige schoonmaakbedrijf. ‘Bij ons waren al veel schoonmaakmedewerkers via bedrijfsgroepen opgeleid. Door open inschrijvingen kunnen we nu ook 1 of 2 schoonmaakmedewerkers een opleiding aanbieden’, aldus Reerink.

Continu opleiden

In 2013 werd een mijlpaal bereikt als het gaat om de Basisvakopleiding: namelijk ruimschoots het gestelde doel van sociale partners in dat jaar. Sociale partners hebben onlangs de ambitie uitgesproken om het aantal gediplomeerden Basisvakopleiding verder te verhogen van 7.500 naar 10.000 per jaar.

Investeren in schoonmaakopleidingen is een ontwikkeling die de professionaliteit en ontwikkelkansen van de schoonmaakmedewerkers ten goede komt.