Schoonmaken tijdens de coronacrisis?

09 April 2020

Goede hygiëne en goede schoonmaak zijn belangrijk om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit moet je wel veilig kunnen doen. De afgelopen dagen en weken hebben zowel werkgevers als vakbonden heel veel vragen gekregen. Vragen van bezorgde schoonmakers over hoe veilig te werken. Vragen van ondernemers met zorgen over uitval van medewerkers en opgezegde contracten. Kortom, allemaal vragen over de gevolgen van de coronacrisis op het werken in de schoonmaak.

De RAS heeft, samen met CNV Schoonmaak, FNV Schoonmaak en de OSB, informatie en protocollen ontwikkeld om samen veilig en goed te kunnen werken. Via de site van de RAS en de sociale partners is onder andere beschikbaar:

  • 3 protocollen voor verschillende situaties, waarin beschreven is welke beschermende maatregelen schoonmakers en bedrijven moeten toepassen tijdens de coronacrisis.
  • Een wijzer voor welk protocol in welke situatie nodig is.
  • Een serie veel gestelde vragen en antwoorden over onder andere ziekmelding, cao en arbeidsvoorwaarden, en regelingen van de overheid tijden deze crisis.

De protocollen zijn naast in het Nederlands binnenkort ook beschikbaar in het Engels, Turks en Arabisch.

Klik hier voor de Protocolwijzer

We houden de informatie actueel en vullen aan waar nodig. De actuele informatie vindt u altijd op www.ras.nl/corona