Inleiding over ziekteverzuim én werkgeluk

25 September 2020

Dagvoorzitter Arjella van Scheppingen leidt het programma in en vertelt over wat er in de branche al is gedaan aan ziekteverzuim gedaan. Zij is voorzitter van de commissie ziekteverzuim en gaat in op de leerpunten die de commissie heeft opgedaan. Met Renate Bos (FNV), Marco Gramser (CSU) en Isolde Huijbregts (Toekomst schoonmaakbedrijven) gaat zij in gesprek over de belangrijkste aandachtspunten en mogelijkheden om positief samen te werken aan ziekteverzuim.

De inleiding wordt afgesloten met gastspreker Heleen Mes van het HappinessBureau. Zij biedt een hele nieuwe invalshoek, namelijk hoe we met elkaar werkgeluk kunnen stimuleren.

 

 

Algemene deel terugkijken

 

 

Arjella van Scheppingen

Arjella van Scheppingen is zelfstandig onderzoeker en facilitator vitale en inclusieve arbeidsorganisaties. Zij is gespecialiseerd in actieonderzoek naar het motiveren en activeren van mensen en teams om – in veranderende tijden – vitaal, veilig en goed te blijven (samen)werken. Ze is in diverse sectoren betrokken bij werkplek- en ervaringsleren en het optimaliseren van de personeelssamenstelling. Zij promoveerde bij VUMC/TNO op een proefschrift ‘fostering self-regulation in health in organisations’, met als belangrijkste thema’s persoonlijk leiderschap, sociaal kapitaal, vitaliteit en motivatie.

 

 

Heleen Mes

Heleen Mes bereikte met twee werkgevers een top 10-positie in de Beste Werkgevers, certificering als Top Employer en een finaleplaats als HR Proffie. Zij werkte als HR-directeur en consultant o.a. bij Technische Unie, De Nederlandsche Bank en Berenschot. Bij het HappinessBureau verzorgt ze keynotes en workshops, ze is editor van nieuwssites (hpbbnieuws.nl en hpbbnews.com) en oprichter van de LinkedIn-groep Employee Experience Nederland/België (2000+ leden).

Het HappinessBureau wil werkgeluk de norm maken in Nederland en daarbuiten. Dat doen zij door organisaties (nog) succesvoller te maken door het werkgeluk van werknemers te helpen vergroten.