Je bekijkt de site nu als
werknemer

Basisvakopleiding schoonmaken

Met het examen Basisvakopleiding schoonmaken laat je zien dat je de basiskennis, -inzicht en -vaardigheden op het gebied van algemene schoonmaak van kantoorachtige gebouwen beheerst. Tijdens het examen komt de microvezel methode aan de orde. Daarnaast wordt aandacht besteed aan communicatie en algemene vaardigheden.

Dit examen wordt vergoed!

Wanneer je slaagt voor het examen, ontvangt je werkgever een bijdrage in de opleidingskosten van de RAS. Deze bijdrage is bedoeld als tegemoetkoming in de opleidings- en verletkosten.

Voor deze opleiding mag je werkgever geen kosten op jouw loon inhouden (artikel 36 – lid 10 cao).

Over het examen

Het examen is een praktijkexamen, waarbij ook enkele mondelinge vragen gesteld worden. Het examen wordt in het Nederlands afgenomen. Haal je een voldoende, dan ontvang je van het RAS-Examenbureau het diploma Basismodule algemene schoonmaak. Haal je een onvoldoende, dan kun je herexamen doen.

EindtermenToetstermen

Programma

Tijdens het examen kunnen de volgende onderdelen worden geëxamineerd:

  • Interieuronderhoud
  • Sanitaironderhoud
  • Vloeronderhoud (stofwissen en moppen)
  • Algemene vaardigheden

Examenplaats en aanvang

Het RAS-Examenbureau organiseert examens op verschillende examenlocaties in Nederland. Deze zijn allemaal bereikbaar met het openbaar vervoer. Alleen bij voldoende inschrijvingen zal het examen plaatsvinden. Bij de vaststelling van de examendata wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met vakantieperioden. De examens zullen in het algemeen overdag gehouden worden, tussen 8.30 uur en 17.30 uur.

Vooropleiding

Om deel te nemen aan het examen Basisvakopleiding schoonmaken heb je geen vooropleiding nodig. Wel moet je Nederlands kunnen spreken, lezen en schrijven.

Wat kun je verwachten?

Na ontvangst met een kopje koffie of thee roept de examinator je op. Je meldt je vervolgens bij de examinator en je laat deze je identiteitsbewijs en de oproep voor het examen zien. De examinator begeleidt je tijdens het gehele examen. Het examen duurt maximaal 60 minuten. Tijdens het examen zal de examinator je vragen om een aantal praktijkopdrachten uit te voeren. Je moet deze opdrachten in de juiste volgorde uitvoeren, met de juiste middelen en materialen met inachtneming van de milieu- en ergonomische aspecten. Per onderdeel bekijkt de examinator hoe je de opdracht uitvoert. Daarvoor krijg je punten. Ook stelt de examinator je een aantal mondelinge vragen. De uitslag van het examen ontvang je schriftelijk binnen drie weken na het examen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor de examens? Bel 077-7516280 of mail naar info@ras-examen.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.