Je bekijkt de site nu als
werknemer

Loopbaan

Werken in de schoonmaak. De één doet het voor het leven, de ander maar voor even. Wat jouw doel ook is, wij helpen je graag dat doel te behalen. Wil je een opleiding volgen? Of minder uren werken? Wij geven je tips voor het gesprek met je leidinggevende. Wil je eens verder kijken dan de schoonmaak? Ook dan zijn wij er voor je.

Wat wil jij uit je loopbaan halen?

Samen met jou zorgen zo’n 150.000 schoonmakers iedere dag voor een schone werk- en leefomgeving in ons land. Veel schoonmakers willen dit werk het liefst tot het pensioen volhouden. En dat snappen wij, want het schoonmaakvak is een prachtig vak.

Waar jij nu staat, hoeft helemaal niet je eindbestemming te zijn. In de schoonmaak zijn er volop (groei)kansen. Heb jij al nagedacht over hoe jouw ideale loopbaan eruit ziet? Heb je bepaalde doelen of wensen? Zijn er dingen die je graag anders ziet? Zie je jezelf een leven lang in de schoonmaak werken? Of denk je dat ander werk beter bij je past? Misschien wil je liever werk doen dat voor minder lichamelijke klachten zorgt. Door met je leidinggevende in gesprek te gaan over jouw loopbaan, kun je samen een plan maken. Zo’n plan is belangrijk, want het helpt je bij het bepalen van je doelen en hoe je die bereikt. Binnen of buiten de branche.

Wil jij doorgroeien in de branche?

In de schoonmaakbranche is volop ruimte om door te groeien. De RAS wil je daar graag bij helpen. Met opleidingen, trainingen en examens bijvoorbeeld. Je vindt alle opleidingen hier. Voor een groot aantal opleidingen krijgt je werkgever een subsidie. Dat maakt het voor je bedrijf extra interessant.

Vaak biedt je eigen werkgever ook trainingen en opleidingen aan. Vraag hiernaar bij je eigen leidinggevende. Als jouw leidinggevende ziet dat je meer wil en kan dan zal deze graag met je meedenken over een passende opleiding of training.

Meer leren? Download de RAS app!

Speciaal voor alle schoonmakers en glazenwassers hebben wij de RAS app gemaakt. Deze zit boordevol leerzame hulpmiddelen. Zo zijn er bijvoorbeeld quizjes waarmee je je taalvaardigheden verbetert, video’s die je leren hoe je je werk veilig uitvoert en je krijgt tips over omgaan met geld. Erg handig.

Download de RAS app op je telefoon door hieronder te kiezen voor de juiste app winkel:

Wil jij liever buiten de branche werken?

Bij de RAS zijn we er voor iedereen in de schoonmaak. Ook als je besluit dat je liever ander werk dan schoonmaakwerk doet. Wil jij liever in een andere branche werken, maar heb je niet de juiste opleiding en geen geld om een opleiding te volgen? Dan hebben wij daarvoor het Scholingsfonds. Dat is een budget dat het mogelijk maakt om via ons een opleiding te volgen. Je moet daarvoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je:

  • Gemotiveerd zijn;
  • Minimaal één jaar in de schoonmaaksector gewerkt hebben;
  • De Nederlandse taal goed beheersen.

Klik hier om je te laten inspireren

 

Deze regeling wordt uitgevoerd door loopbaanadviseur JAMES. Heb je interesse? Mail dan je gewenste opleiding en motivatie naar info@jamesloopbaan.nl. JAMES neemt dan contact met je op voor een gesprek.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.