Nieuws
11 juni 2024

Financieel advies bij het invullen van de laatste fase voor pensioen

Momenteel biedt de RAS al gratis financieel advies voor werknemers die een keuze willen gaan maken om eerder te stoppen met werken of om minder te gaan werken via de generatiepact-regeling. Vanaf begin juni 2024 zal de RAS samen met Prikkl deze regeling gaan verbreden. We gaan vanaf dat moment iedereen vanaf 8 jaar vóór de pensioenleeftijd die meer dan 20 uur per week werkt proactief benaderen om in gesprek te gaan over hoe de laatste jaren voor het pensioen ingevuld kunnen worden. Want zoals we allemaal weten is financiële planning belangrijk, maar stellen we het vaak toch liever uit tot morgen. En van uitstel, komt afstel.

Door mensen zelf te gaan benaderen om mee te doen, verlagen we deze drempel aanzienlijk en zijn we de eerste sector die echt inzetten op het proactief helpen van werknemers bij het maken van keuzes over de laatste fase tot het pensioen en de fase daarna. Prikkl kan verschillende opties met werknemers bespreken en gaat berekenen welke opties financieel verantwoordelijk mogelijk zijn. De werknemers in de sector werken namelijk keihard om onze ziekenhuizen, kantoren en treinen schoon te houden. Wat we dus graag voor ze terug willen doen is dat ze met een gerust gevoel en een plan voor de komende jaren richting hun pensioen kunnen gaan.

Om warm binnen te komen bij onze schoonmakers zullen wij werknemers eerst een brief sturen met wat we gaan doen. Ook de werkgevers wijzen we erop dat we hun werknemers gaan bellen en vragen we om de doelgroep alvast in te lichten over het komende telefoontje. Zo zorgen we er samen voor dat onze schoonmakers gezond en gelukkig hun pensioen kunnen halen.

Bekijk deze website als

Deze website maakt gebruik van cookies.