Nieuws
4 december 2023

Terugblik themadag vertrouwenspersonen 23 november

Donderdag 23 november vond de themadag voor vertrouwenspersonen plaats. Het was weer een leerzame en gezellige dag, met in de ochtend drie sprekers en in de middag intervisie.
Margriet Maris, één van de centrale vertrouwenspersonen, heeft zichzelf voorgesteld. Daarna is er door Leo Klijn uitgebreid uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij een klachtenbehandeling en heeft Ronald Baars tot slot verteld wat de LVV en SKV doen en hoe certificering in zijn werk gaat.

In de Arbocatalogus is afgesproken dat elk schoonmaakbedrijf een vertrouwenspersoon aanstelt voor zijn eigen bedrijf. Vertrouwenspersonen hebben een belangrijke en waardevolle rol binnen organisaties om ongewenst gedrag bespreekbaar te maken en aan te pakken. Medewerkers die op de werkvloer te maken krijgen met ongewenste omgangsvormen zoals pesten, agressie, discriminatie en (seksuele) intimidatie kunnen bij de vertrouwenspersoon van hun organisatie terecht. Samen wordt er dan gezocht naar een passende oplossing om weer een prettige en veilige werkomgeving voor de medewerker te kunnen bieden. Een vertrouwenspersoon in de organisatie geeft ook gevraagd en ongevraagd advies aan het management, waardoor ongewenst gedrag in de toekomst beperkt of voorkomen kan worden. Hoe groot of klein je organisatie ook is, een vertrouwenspersoon mag dus niet ontbreken.

Werk jij als vertrouwenspersoon en wil je meer informatie of sluit je graag aan bij een intervisiegroep? Mail dan naar info@ras.nl en wij nemen contact met je op.

Bekijk deze website als

Deze website maakt gebruik van cookies.