Basisvakopleiding gevelonderhoud

Tijdens dit examen toont een examenkandidaat dat hij/zij de basiskennis, -inzicht en -vaardigheden heeft op het gebied van reiniging en onderhoud van stenen, metalen en kunststof gevels. Daarnaast wordt aandacht besteed aan communicatie en algemene vaardigheden

Voor dit examen krijg je een vergoeding!

CodeEX97
Duur2,50 uur
Groepsgrootte6-24
Prijs€ 230,00
Niet-cao prijs€ 276,00

De werkgever ontvangt een bijdrage in de opleidingskosten van de RAS. Voor de voorwaarden: zie de Algemene aanmeldings- en betalingsvoorwaarden en het Reglement Bijdrage in de kosten van opleidingstrajecten.

Als de kandidaat voor dit examen slaagt, heeft de werkgever recht op een bijdrage van € 980,00. Deze bijdrage is bedoeld als tegemoetkoming in de opleidings- en verletkosten (*wanneer wordt voldaan aan de voorwaarden in art. 37 cao Schoonmaak)

Examen

Het examen is een praktijkexamen, waarbij enkele mondelinge vragen gesteld worden. Het examen zal in het Nederlands worden afgenomen. Toekenning van diploma’s vindt plaats bij voldoende resultaat voor alle onderdelen van het examen: het diploma Basisopleiding Gevelonderhoud.

Als een kandidaat wordt afgewezen, bestaat de mogelijkheid voor een herexamen.

EindtermenToetstermen

Programma

Bij stenen ondergronden kan de kandidaat geëxamineerd worden op de volgende onderdelen:

  • Hogedrukreinigen (stenen gevels of metalen/kunststof gevels)
  • Opvangen afvalwater
  • Lagedruk vochtstralen
  • Impregneren of conserveren

Examenplaats en aanvang

Een werkgever en/of een opleider kunnen een examen aanvragen bij het RAS-Examenbureau. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van het SVS opleidingsinstituut specialistische reiniging te Arnhem. Zie ook het Reglement examenonderdelen en eisen aan examenlocaties. Alleen bij voldoende inschrijvingen zal het examen plaatsvinden. De examens zullen overdag gehouden worden, tussen 8.30 uur en 17.30 uur.

Vooropleiding

Om deel te nemen aan dit examen is geen vooropleiding vereist. Ook is vereist dat de examenkandidaat Nederlands moet kunnen spreken, lezen en schrijven.

Wat kan de kandidaat verwachten?

Na ontvangst met een kopje koffie of thee wordt de kandidaat opgeroepen door de examinator. De kandidaat kan zich dan bij de examinator melden met zijn/haar identiteitsbewijs en de oproep voor het examen. Deze examinator zal de kandidaat tijdens het gehele examen begeleiden. Het examen duurt ongeveer 180 minuten. Tijdens het examen zal de examinator de kandidaat vragen een aantal praktijkopdrachten uit te voeren. De kandidaat moet deze opdrachten uitvoeren in de juiste volgorde, met de juiste middelen en materialen met inachtneming van de milieu- en ergonomische aspecten. Per onderdeel bekijkt de examinator hoe de kandidaat de opdracht uitvoert en krijgt hij/zij punten. Ook zal de examinator de kandidaat een aantal mondelinge vragen stellen. De kandidaat ontvangt de uitslag van het examen schriftelijk binnen drie weken na het examen.

Informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor de examens? Bel 077-7516280 of mail naar info@ras-examen.nl.

Bekijk deze website als

Deze website maakt gebruik van cookies.