Module leidinggevende (niveau 2)

Met het examen Module Leidinggevenden niveau 2 toont een examenkandidaat aan dat hij/zij kennis, inzicht en -vaardigheden heeft op het gebied van leidinggeven en dat op een natuurlijke wijze kan toepassen. Tijdens het examen komen vooral vaardigheden aan bod, maar ook de theorie wordt getoetst.

Voor dit examen krijg je een vergoeding!

CodeEX110
Duur1,00 uur
Groepsgrootte3-5
Prijs€ 190,00
Niet-cao prijs€ 228,00

De werkgever ontvangt een bijdrage in de opleidingskosten van de RAS. Voor de voorwaarden: zie de Algemene aanmeldings- en betalingsvoorwaarden en het Reglement Bijdrage in de kosten van opleidingstrajecten.

Als de kandidaat voor dit examen slaagt, heeft de werkgever recht op een bijdrage van € 220,00. Deze bijdrage is bedoeld als tegemoetkoming in de opleidings- en verletkosten (*wanneer wordt voldaan aan de voorwaarden in art. 37 cao Schoonmaak)

Examen

Het examen is een vaardigheidsexamen, waarbij de kandidaat enkele situaties op film krijgt te zien waarover een aantal mondelinge vragen gesteld worden. Daarna moet de kandidaat in een rollenspel met de trainer van de lesgroep de situatie uitspelen. Daarnaast worden enkele mondelinge vragen gesteld om de kennis te toetsen rondom o.a. het voorkomen en omgaan met ziekteverzuim en omgaan met ongewenst gedrag.

EindtermenToetstermen

Beoordeling

De beoordeling gaat over de volgende aspecten:

  • Leiderschap
  • Ontwikkeling
  • Klant

Daarnaast kan team ook gescoord worden.

Normering:

  1. Alleen leiderschap, ontwikkeling en klant: tenminste 5 punten behalen om te kunnen slagen
  2. Ook teams scoren: tenminste een matig voor teams en tenminste 5 punten bij de eerste drie aspecten om te kunnen slagen
  3. Ook teams scoren: een onvoldoende voor teams, dan moeten de andere drie aspecten tenminste 6 punten behalen om te kunnen slagen.

Examenplaats en aanvang

Een werkgever en/of een opleider kan een examen aanvragen bij het RAS-Examenbureau. Zie ook het Reglement examenonderdelen en eisen aan examenlocaties. Alleen bij voldoende inschrijvingen zal het examen plaatsvinden. De examens zullen overdag gehouden worden, tussen 8.30 uur en 17.30 uur.

Vooropleiding

Om deel te nemen aan het examen Module Leidinggevenden niveau 2 is het diploma van de Basisopleiding Leidinggevenden niveau 1 vereist.

Wat kan de kandidaat verwachten?

Na ontvangst met een kopje koffie of thee wordt de kandidaat opgeroepen door de examinator. De kandidaat kan zich dan bij de examinator melden met zijn/haar identiteitsbewijs en de oproep voor het examen. Deze examinator zal de kandidaat tijdens het examen begeleiden. Het examen duurt ongeveer 1 uur. Per situatie bekijkt de examinator hoe de kandidaat de opdracht uitvoert en hier punten voor geven. Ook krijgt de kandidaat een aantal extra mondelinge vragen. De kandidaat ontvangt de uitslag van het examen op uw e-mailadres binnen vijf weken na het examen.

Informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor de examens? Bel 077-7516280 of mail naar info@ras-examen.nl.

Bekijk deze website als

Deze website maakt gebruik van cookies.