Nieuws
6 april 2023

Maak gebruik van de adviseur Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid is een belangrijk onderwerp. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. En je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Het is niet alleen voor de oudere werknemers interessant en belangrijk, ook de jongere werknemers kunnen er hun voordeel mee doen. Want hoe fijn is het om zelf te bepalen tot hoever je wil en kunt gaan? En niet over je grenzen te gaan? En dus gezond, veilig en met plezier de pensioengerechtigde leeftijd te kunnen bereiken? Voor de werkgever is dit evengoed essentieel, omdat duurzame inzetbaarheid ook het ziekteverzuim beïnvloedt. Maar hoe organiseer je dat binnen je bedrijf? Een adviseur Duurzame Inzetbaarheid helpt je daarbij. Savantis levert deze adviseur.

Eerst geeft de adviseur voorlichting over het nut en de noodzaak van Duurzame Inzetbaarheid. Daarna heeft de adviseur individuele gesprekken met je werknemers. Daarbij worden persoonlijke ontwikkelplannen gemaakt: hoe bereik je veilig, gezond en met plezier je pensioengerechtigde leeftijd? Uit deze plannen ontstaat het (geanonimiseerd) adviesrapport op bedrijfsniveau. Aan de hand hiervan kunnen bedrijven én de medewerkers direct aan de slag met duurzame inzetbaarheid.

Werknemers betalen niets voor deze service. Voor werkgevers is er een beperkte eigen bijdrage. Verder zorg je als werkgever voor het inplannen van de interviews met je medewerkers.

De RAS betaalt de overige kosten.

Klik hier voor meer informatie

 

Wil je direct aan de slag met duurzame inzetbaarheid voor je medewerkers én voor je bedrijf? Neem dan contact op met Lilian Willekers van de RAS. Zij is bereikbaar via l.willekers@ras.nl  of via telefoonnummer 06-55702891. Of meld je rechtstreeks bij Erik Kooij van Savantis via e.kooij@savantis.nl.

De gesprekken kunnen vanaf september 2023 ingepland worden.

 

Bekijk deze website als

Deze website maakt gebruik van cookies.