Eerder stoppen met werken
Handige links

Hoeveel hou ik netto over?

Ben je benieuwd wat je verdient als je volledig stopt of minder gaat werken? Klik hier voor een aantal voorbeelden. Let op! Je kunt geen rechten ontlenen aan de berekening.

Loonheffingskorting – Wat is het?

Heffingskortingen zijn kortingen op de belasting. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen. Als je in loondienst werkt, houdt je werkgever rekening met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Deze kortingen noemen wij de loonheffingskorting. Daardoor betaal je minder loonheffing, en krijg je meer loon uitbetaald.

Als je een aanvraag doet voor een uitkering bij de RAS geef je zelf aan of de RAS de loonheffingskorting moet toepassen. Let op, je kan de loonheffingskorting maar 1 keer toepassen. Als je dus gedeeltelijk blijft werken zal je werkgever deze korting waarschijnlijk al toepassen.

Klik hier voor meer informatie over de loonheffingskorting van de belastingdienst:

Meer pensioen voor jou of je partner? – Partnerpensioen

Als je werkt heeft je partner recht op partnerpensioen bij overlijden. Als je stopt met werken en een uitkering aanvraagt bij de RAS, wordt dit anders. Dan heeft je partner geen recht meer op partnerpensioen bij overlijden. Wil je voor je partner het recht op partnerpensioen houden? Het is mogelijk om een deel van het ouderdomspensioen uit te ruilen voor partnerpensioen. Dan houdt je partner recht op partnerpensioen. Het pensioenfonds kan je hier meer over vertellen. Meer informatie en de contact gegevens kun je terugvinden op de website van het pensioenfonds: https://www.pensioenschoonmaak.nl/contact/

Bekijk deze website als

Deze website maakt gebruik van cookies.