OpleidingenTraject Nederlandse taal

Nieuwe subsidieronde Tel mee met taal per 1 augustus 2018

Vanaf 1 augustus 2018 start opnieuw een aanvraagronde van de subsidieregeling Tel Mee Met Taal. Dit is een subsidieregeling van de overheid. Werkgevers kunnen subsidie aanvragen voor scholing die de taalvaardigheid van werknemers verbetert.
Per cursist van een taaltraject is maximaal € 1.500 beschikbaar. Het maximale bedrag per subsidieaanvraag voor werkgevers is € 200.000. Aanvragen van de subsidie kan vanaf 1 augustus 2018 tot en met 15 oktober 2018. Wees er snel bij, want op = op.
Voor meer informatie: www.telmeemettaal.nl/subsidie/

 

Alleen nog RAS-bijdrage voor taaltrajecten leidinggevenden

Tot 20 februari 2018 kon een RAS-bijdrage aangevraagd worden voor de taal- en schrijftrajecten. Door de grote belangstelling is het beschikbare budget reeds verdeeld. Nieuwe aanmeldingen zijn niet mogelijk.

Het is alleen nog mogelijk om een bijdrage aan te vragen voor direct leidinggevenden die eerst een taaltraject moeten volgen, voordat zij kunnen beginnen aan de basisopleiding direct leidinggevenden. Het advies om eerst een taaltraject te volgen kan uit het voortraject (www.ras.nl/voortraject-basisopleiding-leidinggevenden/) volgen.

De maximale subsidie voor het taaltraject voor direct leidinggevenden bedraagt € 3.000 per deelnemer. Dit is bedoeld voor opleidings- en verletkosten. De voorwaarden kunt u hier terugvinden. De procedure voor het aanvragen van een bijdrage staat hier beschreven. Het aanvragen van een bijdrage kan via dit aanvraagformulier.

 

Documenten