Je bekijkt de site nu als
werknemer

Module leidinggevende (niveau 2)

Met het examen Module Leidinggevenden niveau 2 laat je zien dat je kennis, inzicht en -vaardigheden hebt op het gebied van leidinggeven en dat op een natuurlijke wijze kan toepassen. Tijdens het examen komen vooral vaardigheden aan bod, maar ook de theorie wordt getoetst.

Dit examen wordt vergoed!

CodeEX110
Duur1,00 uur
Groepsgrootte3-5
Prijs€ 190,00
Niet-cao prijs€ 228,00

Je werkgever ontvangt een bijdrage in de opleidingskosten van de RAS. Voor de voorwaarden: zie de Algemene aanmeldings- en betalingsvoorwaarden en het Reglement Bijdrage in de kosten van opleidingstrajecten.

Als je voor dit examen slaagt, heeft je werkgever recht op een bijdrage van € 200,00. Deze bijdrage is bedoeld als tegemoetkoming in de opleidings- en verletkosten (*wanneer wordt voldaan aan de voorwaarden in art. 37 cao Schoonmaak)

Over het examen

Het examen is een vaardigheidsexamen, waarbij je enkele situaties op film krijgt te zien. Hierover worden een aantal mondelinge vragen gesteld. Daarna moet je in een rollenspel met de trainer van de lesgroep de situatie uitspelen. Daarnaast worden enkele mondelinge vragen gesteld om de kennis te toetsen rondom o.a. het voorkomen en omgaan met ziekteverzuim en omgaan met ongewenst gedrag.

EindtermenToetstermen

Beoordeling

De beoordeling gaat over de volgende aspecten:

  • Leiderschap
  • Ontwikkeling
  • Klant

Daarnaast kan team ook gescoord worden.

Normering:

  1. Alleen leiderschap, ontwikkeling en klant: tenminste 5 punten behalen om te kunnen slagen
  2. Ook teams scoren: tenminste een matig voor teams en tenminste 5 punten bij de eerste drie aspecten om te kunnen slagen
  3. Ook teams scoren: een onvoldoende voor teams, dan moeten de andere drie aspecten tenminste 6 punten behalen om te kunnen slagen.

Examenplaats en aanvang

Het RAS-Examenbureau organiseert examens op verschillende examenlocaties in Nederland. Deze zijn allemaal bereikbaar met het openbaar vervoer. Alleen bij voldoende inschrijvingen zal het examen plaatsvinden. Bij de vaststelling van de examendata wordt zoveel als mogelijk rekening gehouden met vakantieperioden. De examens zullen in het algemeen overdag gehouden worden, tussen 8.30 uur en 17.30 uur.

Vooropleiding

Om deel te kunnen nemen aan het examen Module Leidinggevenden niveau 2 moet je in het bezit zijn van het diploma Basisopleiding Leidinggevenden niveau 1. Ook moet je Nederlands kunnen spreken, lezen en schrijven.

Wat kun je verwachten?

Na ontvangst met een kopje koffie of thee roept de examinator je op. Je meldt je vervolgens bij de examinator en je laat deze je identiteitsbewijs en de oproep voor het examen zien. De examinator begeleidt je tijdens het gehele examen. Het examen duurt maximaal 60 minuten. Per situatie bekijkt de examinator hoe je de opdracht uitvoert. Hiervoor krijg je punten. Ook krijg je een aantal extra mondelinge vragen. De uitslag van het examen ontvang je per e-mail binnen vijf weken na het examen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor de examens? Bel 077-7516280 of mail naar info@ras-examen.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.